Een greep uit onze rijke catalogus. Voor informatie en bestellingen info@roetz.nl

Jps – Troubadour in de IJmond

Eerbetoon aan liedjesschrijver, muzikant en ideeënman Jan Schrama. Met biografie van Jan Butter, bijdragen van Ab Winkel, Louis ’t Hart, Jeroen Stam en Jacky de Vries. Vormgeving Henk Tijbosch. Het boek bevat tevens de teksten van tientallen liedjes die Schrama schreef.

Loeking voor Kloes

Samengesteld door Ab Winkel, vormgegeven door Henk Tijbosch. Aan de hand van verhalen, interviews en foto’s schetsen de makers een portret van delegendarische muzikant Jacques Kloes (onder meer van de Dizzy Mans Band).

Beverwijk Herdenkt

Samengesteld door Jacky de Vries. De Vrijstaat Roetz organiseerde in 2017 de manifestatie Beverwijk Herdenkt, in samenwerking met Jan van der Linden en Alex van Luijn. Met muziek en verhalen herdachten we de Joodse Beverwijkers en op symbolische wijze brachten we ze terug naar huis. Een herdenking van onderaf, gebruik makend van de lokale middelen. In dit boek bundelen we de verhalen, de foto’s en de liederen. Inclusief cd. Vormgegeven door Henk Tijbosch.

Kibboets Beverwijk

Kibboets Beverwijk – Palestina-pioniers in Velsen-Noord en Beverwijk

Kunstenares en publiciste Saskia Sluiter deed jarenlang onderzoek naar een kibboets die voor de oorlog op de grens stond van Beverwijk en Velsen. In dit boek legt ze deze verloren geschiedenis bloot.

Over het dorp

Verzamelde werken van Bert Kisjes – deel 1

Uit het rijke archief van de legendarische horeca-ondernemer, dorpeling en filosoof van de kleinschaligheid. De eerste in een reeks boeken waarin we de artikelen, columns en essays bundelen die Kisjes de afgelopen vijftig jaar schreef, ingedeeld per thema. Voor u samengesteld door Bert Kisjes en zijn biograaf Jacky de Vries.

Pepi

Verzamelde columns door Peter Meester. De Wijk aan Zeese meesterverteller loert en ontleedt met haarscherpe blik de alledaagse tafereeltjes om hem heen. Geïllustreerd door Karin Meester.

Kees Blokker – Fotojournalist

Samengesteld door Jan Butter en Kees Blokker. Een overzicht van het indrukwekkende oeuvre van de legendarische persfotograaf Kees Blokker. Het boek biedt een prachtig tijdsbeeld van de recente geschiedenis van de IJmond na 1980. Een uniek boekwerk, vormgegeven door Henk Tijbosch.

Een sloot vol kiezelstenen

Door Jacky de Vries. Een boek over de toekomst van de regionale en lokale journalistiek, uitgedacht vanuit de filosofie van Roetz en kleinschaligheid. Tevens een visie op de lokale samenleving. Opgetekend door het hoofd van de nieuwsafdeling van regionale omroep NH, tevens oprichter van De Vrijstaat Roetz. Vormgegeven door Henk Tijbosch.

Gesprekken over Coornhert

Schrijver Jan-Willem Anker voert gesprekken met diverse mensen (wetenschappers, filosofen, musici) over de betekenis van de zestiende eeuwse filosoof Coornhert en zijn betekenis voor de samenleving in de huidige tijd.

Een Nieuwe Tijd

Leven en visie van Bert Kisjes

Het levensverhaal van Bert Kisjes. Filosoof, theoloog, herbergier en visionair op het gebied van de lokale samenleving. Oprichter van de Europese organisatie Cultureel Dorp. Geschreven door Jacky de Vries. Vormgegeven door Henk Tijbosch.

Planeet van IJs

Verzamelde gedichten van Frits Smid

Met deze bundel debuteerde kunstenaar Frits Smid op weergaloze wijze als dichter.