De jonge Wijk aan Zeese muzikant Jack Juda brengt een nieuw album uit: Trends. Journalist Ab Winkel interviewt de 21-jarige Wijk aan Zeeër in een nieuwe aflevering van de Roetz Podcast.

’Jack Juda is voor mij letterlijk een jongen van om de hoek’, vertelt Ab Winkel. ’Ik zag hem toen hij rond de zestien zeventien was met een gitaar vast in zijn handen. Wat hij toen speelde en zong was gebaseerd op enthousiasme. Maar de blik in zijn ogen verried al dat er een urgentie aanwezig was. Hij absorbeerde wat er in zijn muzikale omgeving gebeurde. Hij zou en moest verder en leerde, leerde, leerde. En nu, een aantal producties later die op de streamingdiensten te vinden zijn, is er Trends. Zijn dromerige, melancholische muzikale landschappen gespeeld met een band die snapt wat hij wil en hoe het moet klinken.

Jack Juda brengt een van de nummers van Trends live ten gehore tijdens de DeurmatSessies van Poppodium Victorie Alkmaar.

Maar Jack snapt vooral zich zelf. Hij weet wat hij kan, hoe zijn stem het beste communiceert en hoe hij zijn ideeën concreet moet maken. een liedje moet schrijven. Jack Juda is een fenomeen. Alleen weet Nederland dat nog niet. Een bron die een rivier werd en die vol stromend water staat, maar net niet buiten de oevers treedt. Luister in deze podcast naar zijn verhaal, zijn overwegingen en zijn werkwijze. En zorg dat je het album Trends luistert. Je zult het daarna vast weer doen.’

Luister hieronder naar de podcast met Jack Juda. Interview en montage: Ab Winkel.

De podcasts van Roetz zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en de andere bekende podcastkanalen.

Luister hieronder naar het album Trends van Jack Juda