Kelly Uiterwijk (27) is fulltime politicus

De 27-jarige Kelly Uiterwijk zit als fractievoorzitter van de lokale partij Vrij in de Beverwijkse gemeenteraad. Een partij die ze zelf heeft opgericht, want Kelly was als kind al bezeten van het politieke spel. Ze is dan ook fulltime met deze passie bezig. Lokale politiek verkiest ze boven de landelijke, omdat ze hier echt het verschil kan maken.

Haar grote voorbeeld is Pim Fortuyn en net als hij wil Kelly ‘de mensen een stem geven en problemen benoemen’. Ze was nog maar een jaar of acht toen ze deze politicus op televisie zag. Sindsdien brandt het politieke vuur in de Beverwijkse, het was dan ook een enorme klap toen hij kort daarna werd vermoord. Nog altijd noemt Kelly zich een Fortuynist.

In deze Roetz-podcast praat ze openhartig over haar passie voor het spel, de successen en teleurstellingen. En hoe hou je als raadslid grip op de grote vraagstukken, die al besloten lijken zodra ze in de raad ter sprake komen. Zoals met het transformatorstation van Tennet aan de Zeestraat. ‘Een voldongen feit. Daarom hebben we binnen de kaders geprobeerd zoveel mogelijk te repareren en dat is aardig gelukt. Maar deze ontwikkeling is wel zorgelijk.’

Kelly gaat ook uitgebreid in op de problemen rond de luchtvervuiling en Tata. Wat haar betreft een van de meest belangrijke en gecompliceerde dossiers van dit moment, die met veel emoties gepaard gaat. Hoe staan zij en haar fractie in dit verhaal? Kelly Uiterwijk over Kelly Uiterwijk, een bevlogen politicus.

Interview: Jacky de Vries. Muziek: Louis ‘t Hart

De podcasts van De Vrijstaat Roetz zijn te vinden op Spotify, Apple Podcasts en andere bekende podcastkanalen.