Frontvrouw van Sue The Night

In deze podcast van Roetz interviewt Ab Winkel de Wijk aan Zeese muzikant Suus de Groot (1983).

Zij verzorgt zangles en is sinds 2009 de frontvrouw van Sue the Night. Met deze groep timmert ze live en via radio en televisie aan de weg. Of het nu gaat om zangles geven of om zelf zingen: Suus gaat voor kwaliteit en zet zich daar ook met ziel en zaligheid voor in. Eenmaal in haar eigen sfeer en op eigen grond kan Suus introvert zijn en ontstaan vanuit introspectie de teksten die de muziek van Sue the Night kleuren en kenmerken.

Eenmaal onder de mensen is Suus de entertainer. Ze studeerde af aan het conservatorium in Amsterdam. In het seizoen 2016-2017 was ze met Sue the Night huisband van De Wereld Draait Door. En bij 3FM kreeg de groep al snel het stempel Serious Talent. Maar inmiddels speelde ze Suus ook tweemaal op tijdens het Wijk aan Zeese Jutterspad. Deze podcast werd opgenomen half mei 2021. Nog volop in de  lockdown. De muziekfragmenten zijn van Sue the Night, het fragment uit de song’ is live opgenomen voor DWDD. Het is een duet van Suus met Bart van Liemt van The Sheer.

Interview en montage: Ab Winkel voor Vrijstaat Roetz. Foto Jilles van Kleef.

De podcasts van Roetz zijn te beluisteren via diverse bekende streamingdiensten als Apple Podcast, Spotify en Google Podcast.