De herfst is ook dit jaar weer met rasse schreden ons dagelijks leven binnen gelopen. Vanaf 21 september is de zon per dag langer onder de horizon dan er boven. Bij ons in het dorp gaat dat echter niet op. De Zon staat hier permanent aan het firmament en zorgt voor warmte, licht en mooie dingen.

Na de aankondiging van Carla en Ad dat ze van hun welverdiende pensioen willen gaan genieten stond er een groep dorpsgenoten op om te voorkomen dat een meer dan 100 jaar oud stuk geschiedenis zou veranderen in een modernistische hoop stenen en glas.

Ik heb bewondering voor Carla en Ad dat ze niet gaan voor de aanbiedingen van de ‘vlakschuivers en appartementenbouwers’. Verbaasd en ontroerd over de resultaten van de crowdfunding actie: ‘Red de Zon’, meerdere malen per dag surft m’n telefoon naar de website met de totaal teller. ‘Ik doe mee!’ hebben we op de eerste dag dat de site beschikbaar was al gedrukt. 

Het is te hopen dat de bankensector in onze omgeving op tijd toe is aan deze omwenteling en ‘De Zon’ niet in de zee laat zakken. Als het in Esbeek (NB) en andere plaatsen in ons land kan, dan zou dat hier toch ook moeten kunnen? De mensen in Esbeek ontvingen ons hartelijk en toonden het resultaat van ca 14 jaar hard werken, durf en doorzettingsvermogen. Een lichtend voorbeeld voor onze initiatiefnemers. Laten we ze op alle mogelijke manieren steunen bij deze onderneming om de culturele  klimaatverandering in Wijk aan Zee te voorkomen. Red de Zon!